onsdag 13 mars 2013

Foccacia LCHF-style

Onsdag är soppedag, vi återkommer ofta till Olas Fantastiska Fisksoppa som är superenkel att göra och väldigt god. Till soppan behövs lite nybakat bröd och idag blev det Foccacia med oliver, rödlök, fetaost och flingsalt.

Till Ca 20 bitar

Ingredienser:

4 Ägg
200 g Färskost
100 g Smör
2 dl Mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1 tsk Salt
1,5 tsk Bakpulver
Fetaost
Oliver
Rödlök
Flingslt
2 msk Olivolja
2 msk Vatten

- Vispa ihop äggen och färskosten till en jämn smet
- Blanda i de torra ingredienserna
- Rör ihop till en smet, låt svälla i drygt 5 minuter
- Platta ut på ett bakplåtspapper, drygt 20 cm gånger 30 cm
- Lägg på fetaost, oliver och hackad rödlök, tryck fast de lätt i degen
- Gör hål med fingertopparna i degen
- Blanda olivolja och vatten i en shakers, skaka kraftigt
- Häll olivojevattnet över degen, det ska sippra ner i alla små hål, det kan verka mycket men det ska vara så
- Strö över flingsalt
- Baka i 200 grader i 25 minuter

Ätes nybakat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar