lördag 20 april 2013

Frö&NötKnäckebröd LCHF

På jobbet blev vi bjudna på brietårta fylld med chèvrekräm, frukt, nötter och kryddor (receptet på den kommer från ICA). Har funderat lite på ett LCHF-knäckebröd som skulle kunna funka till detta. Efter lite experiment i köket kom jag fram till dessa frö & nötknäckebröd. De är inte svåra att göra.

Till två plåtar

2 dl Mandelmjöl
1 dl Solrosfrön
1 dl Sesamfrön
1/2 dl Linfrön
1/2 dl Psylliumfrön
1 dl Blandade hackade nötter
1 tsk Salt
1 dl Olja
3 dl Vatten

Flingsalt

- Blanda ihop alla torra ingredienser
- Koka upp vatten och olja
- Blanda ihop till en smet, låt svälla 10 minuter
- Platta ut degen på två bakplåtspapper, gör de jämna och tunna
- Baka i 150 grader i 30 minuter
- Låt kallna, bryt i lagom stora bitar
- Torka bitarna på galler i ugnen på låg temp, eller eftervärmen i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar