lördag 12 april 2014

Chokladmousse

Det här receptet på chokladmousse snubblade jag plötsligt över, eller snarare så fick jag det av min bagarson. Det var så enkelt och blev helt himmelskt gott!

Till ungefär 10 små portioner

400 g riktigt bra mjölkchoklad 40 % (det funkar inte chokladen med med ett M i sin logga)
80 g smör
80 g (4 st) äggula
120 g (4st) äggvita
50 g strösocker

- börja med att smälta choklad och smör i vattenbad
- vispa vitorna lätt med elvisp i en bunke, när det börjar bildas ett fast skum, vispa kraftigare
- när du har ett riktigt fast skum, blanda i sockret och vispa till en hård 'maräng'
- vänd i äggulorna mycket försiktigt, använd slickepott
- vänd sedan ner choklad-smöret lika försiktigt
- lägg upp i portionsformar eller i en stor, kyl
- njut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar